Eetsmakelijk!?

5312663142_bb50a1eb89

Het duizendjarig ei
Iedereen heeft wel eens een gekookt, gebakken of gepocheerd eitje gegeten. Alleen Chinezen komen met een indrukwekkende variant. Het duizendjarig ei kan in China gewoon op het menu staan, maar of het smaakt is nog maar de vraag.

Een duizendjarig ei is een eendenei die 100 dagen bewaard wordt in een mengsel van houtskool en kalk. De dooier van een ei heeft normaal een gele kleur, maar een duizendjarig ei heeft na de conserveringsmethode een grijs/groenige kleur. Het duizendjarig ei smaakt zeer zout en bij het kauwen krijg je in je mond het gevoel alsof je een pudding aan het eten bent.

In de buurt van een trend zou het nooit komen, maar het is in Nederland al bij sommige Aziatische toko´s te vinden. Wij slaan het duizendjarig ei over, durven jullie het te nuttigen…

Advertisements

One thought on “Eetsmakelijk!?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s