Wil jij overnachten in het Hans Brinker Budget Hotel?


NOW A BED IN EVERY ROOM, SPECIAAL ZEG…

Een van de opmerkelijkste Hotels in Nederland is de Hans Brinker Budget Hotel in Amsterdam. Het Hans Brinker Budget Hotel is een hotel dat beschikt over 500 bedden in het centrum van Amsterdam. ‘Budget Hotel’ zegt het eigenlijk al, het hotel kent geen enige vorm van luxe.

Het hotel kreeg vroeger heel veel klachten, vervolgens kreeg de manager van het hotel als opdracht ; ‘’Er mogen geen klachten meer komen’’. Bureau KesselsKramer kreeg de opdracht om de marketingstrategie voor dit hotel te bedenken. Het hotel was zo slecht, en werd niet goed onderhouden en raakte in verval. Volgens KesselsKramer is de enige luxe van het hotel zijn eerlijkheid. Het is dan ook voor KesselsKramer geen eenvoudige klus geweest om een hotel te promoten waar je nog geen uur zou willen doorbrengen.

KesselsKramer hebben aan de marketingstrategie een mooie draai aangegeven, de eerlijkheid van het hotel wordt ingezet met een ironische twist. Er worden posters gemaakt met teksten zoals ‘’ Now a bed in every room.’’ Daarnaast worden er filmpjes gemaakt en gedeeld over de wake up service. In een filmpje zie je een persoon die dronken tegen elke deur van de kamers klapt met zijn hoofd, het idee is dat dit de wake up service is.

Met dit concept probeert KesselsKramer een verschrikkelijk en onaantrekkelijk concept tot een succes te maken. In het volgende filmpje zie je een wake up service van het Hans Brinker Budget Hotel. Zou jij zo wakker gemaakt willen worden?

Advertisements

One thought on “Wil jij overnachten in het Hans Brinker Budget Hotel?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s