Friet met chocoladesaus

caae2c0a6f202f7359198aaa7144e8f4
Geen frietje oorlog, speciaal of joppie, maar een chocolade dipsaus. In Japan is het een hype geworden, het wordt nu zelfs in Japan gezien als nr.1 saus. Het zoute van friet en het zoete van chocolade is een nieuwe smaaksensatie, zeggen ze in Japan. Wij hebben het ook geexperimenteerd, Henry vond het helemaal niet lekker, maar Aimane vond het wel heel lekker.

Chocoladesaus is niet alleen chocolade smelten en klaar. Nee, het is meer dan dat. Een perfecte chocoladesaus zorgt ervoor dat het zoete van suiker goed matcht met het zoute van het friet .
Wij hebben het voor jullie op een rijtje gezet.

Chocoladesaus maken
Stap 1
Hak de chocolade grof
Stap 2
Verhit de 3 componenten: melk, suiker en de slagroom.
Stap 3
Smelt de chocolade er al roerend in.
Stap 4
Neem het pan van het vuur, als de chocolade gesmolten is

Schenk de chocolade in een patat bakje, of in een kommetje. De friet moet wel uit onze ervaring goed doorgebakken zijn, dan geeft het ook nog een crunchy effect. Misschien zien we dit in de toekomst tegemoet bij een snackbar. Heb je het ook geprobeerd, deel dan je ervaring met ons!
.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s