Dineren in het donker

Afgelopen weekend zijn wij naar restaurant Ctaste in Amsterdam geweest. Wij hebben een geweldige ervaring gehad in dat restaurant. Het was een bijzondere zintuigelijke belevenis om daar te dineren. Bij Ctaste was het volledig donker. In het donker proeven, horen, ruiken hebben wij totaal anders ervaren. Het restaurant heeft 11 visueel beperkte in dienst die je onder andere. serveren en naar de tafel begeleiden.

Voor dat we het donkere gedeelte in liepen moesten we eerst een keuze maken uit een vegetarisch-, vlees – of vismenu. Henry had gekozen voor vlees en Aimane had gekozen voor een vismenu. We werden begeleid door 1 visueel beperkte medewerker . De eerste 5 minuten was het wel even wennen. Je zag helemaal niets maar moest toch met je bestek eten. Het eten met bestek was moeilijk, daarnaast werkte ons reukzintuig en smaakzintuig beter als normaal. Alleen we merkte beide wel dat je gezichtsvermogen belangrijk is om een gerecht te herkennen. We hadden allebei het gevoel dat we even visueel beperkt waren.

Na het dineren kwamen we uit de donkere gedeelte en toen moesten wij opschrijven wat we gegeten hadden. Wij hadden het allebei verkeerd. Henry die dacht dat hij kip aan het eten was maar het was kalkoen en Aimane die dacht dat hij tonijn aan het eten was maar het was zalm. Er werd dus bevestigd dat onze zichtsvermogen heel belangrijk is. Dineren bij Ctaste is dan voor ons ook echt een aanrader!

Om een korte indruk te krijgen…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s