Dessert voor de kerstdagen

Deze week voor jullie een aparte dessert; de cheesecake peer. Het is lastig om dit dessert te bereiden, maar het is het proberen waard. Wij hebben stapsgewijs de bereidingswijze voor jullie geschreven. Het maken van deze cheescake peer duurt 50 minuten. Je kan dit peertje tijdens de kerstdagen maken, om toch je gasten te verassen.

Materialen:
Ballonnen (afhankelijk van aantal peren).
Sausfles
2 kommen
pan
spatel
tandenstoker

Ingrediënten cheescakebeslag:
540 g zachte roomkaas
160 g fijne tafelsuiker
½ theelepel zout
40 g bloem
de geraspte schil en het sap van 1 citroen
360 ml crème fraîche, 30% vetgehalte
5 middelgrote eieren
1 eierdooier
½ theelepel vanille-essence

Bereidingswijze stapsgewijs:
Stap 1
Meng alle ingredienten doorelkaar en voeg als laatste 1 eierdooier door het mengsel.
(Het moet een glad geheel zijn.)

Stap 2
Doe het beslag in een kommetje en laat het afgedekt koud staan in de koelkast.

Stap 3
Verhit de bevroren coelie en laat het afkoelen

Stap 4
Haal het beslag uit de koeling en vul de sausfles.

Stap  5
Vul de ballonnen met het beslag en zet ze in een ovenrek met een tandenstoker
Voorbeeld:
foto 1
Stap 6
Doe het in een oven op stomen en op 60 graden 20 minuten lang.
FOTOO
Stap 7
Na 20 minuten uit de oven halen en laat ze invriezen tot ze keihard zijn.

Stap 8
Voeg 1 eetlepel Agar Agar bij de coelie en haal de balon af van de cheesecake.

Stap 9
Doop de cheesecake peer in de coelie
foto 3
Stap 10
Laat het op kamer temperatuur en serveer het bijvoorbeeld met slagroom!
foto 5

Deel je foto van het cheesecake peertje en voor vragen kun je ons altijd mailen!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s