Nieuwe drugs in Nederland?

Hip Hop cultuur
Als je vaak naar rappers luistert zoals; Lil Wayn, RiFF RaFF en Aesop Rocky, heb je The Lean drink waarschijnlijk wel zien voorbij komen in hun videoclip.  Andere synoniemen van het drankje in de Hip Hop cultuur zijn ; syrup, barre, purple jelly, Tsikuni.

Wat is Lean Drink?
Lean drink is een paars drankje dat bestaat uit hoestsiroop en Sprite. Het hoestdrankje bevat promethazine en codeïne en wordt vaak gemixt met Sprite. In Europa kun je deze hoestdrank enkel op recept van de dokter krijgen. In Amerika is het overal verkrijgbaar maar het is wel op eigenrisico. Bij het drinken van Lean drink krijg je een mild verdovende effect. Hoge dosis van Lean drink wordt door rappers afgeraden want, je kan er hard van gaan hallucineren. Het hoestdrankje puur drinken wordt afgeraden door ervaren gebruikers. Mixen met Sprite, Fanta of Cassis zijn de meest gebruikte combinaties.

Het is nu overgewaaid naar Nederland
In Nederland zijn mensen dit drankje ook gaan gebruiken. Het hoestdrankje moet alleen voorgeschreven worden door je eigen dokter. Alleen de doctoren zijn op de hoogte van de Lean drink, dus wordt het niet snel voorgeschreven. Je kunt dit drankje wel op straat kopen, alleen is het 35 euro.


Lil wayn met hoestdrankje


Lean drink

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s